Menü

  • Çaydanlık Fokurdarken
  • Çay Deneyimleri
  • Ne İçsek
  • Ne Yesek
  • Pratik Bilgiler
  • Alışveriş
  • DIY
  • Çaylı Resimler
  • Asli The Teapot
  • 9 Kasım 2012 Cuma

    Hindistan'dan gelen lezzet: Kashmiri Kahwa Çayı

                                       
    Artık farklı çay zevkimi ve merakımı bilmeyen kalmadığı için sağolsun her gezi sonrası oraya özgü çaylardan getiriyor sevdiklerim. Bu çay da Hindistan'dan gelen özel bir çay. Kashmiri Kahwa çayı hem pişirme süreci, hem demlenmesi hem de içimi açısından birçok çay çeşidine göre oldukça farklı.


    Hindistan'ın kuzey bölgesinden gelen bu geleneksel çay aslında cardamom denilen baharat özü ve zencefil çubuklarının ezilmiş haliyle karıştırılmış bir yeşil çay. 
    İçerisine tarçın, karanfil ve safran konularak süper bir karışım elde ediliyor ve bu güzel, otantik çay çıkıyor ortaya. Kimi zaman Kashmir güllerini de katarak farklı ve yoğun bir tat kazanmak da söz konusu olabiliyor. 
    cardamom, siyah ya da yeşil olabiliyor ve dünyanın en iyi baharatlarından olup depresyona çok iyi geliyor.
    Süper bir aroma ve çok iyi bir lezzete sahip olan çayın rengi ise oldukça açık....Sarı ve sütlü kahve gibi bir rengi var.

    Pişirme: 4 bardak suya yarımşar çay kaşığı çay koyun ve bir sos tenceresinde kaynatın. Birkaç dakika  çözülen karışım yeşile dönene kadar kaynatın. Bu aşamada yarım çay kaşığı Kashmiri Spices Mix tozundan ilave edin. Bu toz zaten çayın içinde olan iki bölmeden birinde bulunuyor. Birinde çay diğerinde bu toz var. Tozu da ekledikten sonra ocağın altını kapayın. 2 dakika kadar tencerenin kapağını kapayıp bekletin.  Sonra süzgeçten geçirerek karışımı bardaklara doldurun.. Afiyet olsun..


    ***
    Kahwah (Urdu: قہوہ, also spelled qehwa, kehwa or kahwa) is a traditional green tea consumed in Afghanistan, northern Pakistan, some regions of Central Asia as well as the Kashmir Valley. In Pakistan, it is made in the Khyber Pakhtunkhwa and Gilgit-Baltistan regions. It is a popular breakfast tea among Kashmiri's generally accompanied with special Kashmiri bakery items like girda. Kashmiri Pandit migrants living in the North Indian Plains, particularly in the urban agglomeration of Delhi, have also contributed to the tea's popularity among non-Kashmiri Indians.

    Source: Wikipedia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...