19 Eylül 2013 Perşembe

Doğadan'dan Soğuk Çaylar - Armutlusu müthiş!


Doğadan'ın yeni ürünü olan soğuk çayları artık favorim..Piyasada her yerde bulunmasa da ve normale göre biraz pahalı satılsa da değer mi, bence değer:) Özellikle de Armutlu Beyaz Çayı bir harika.. denemelisiniz derim.. Lipton'un icetea'lerini oldukça fazla tüketen bir aile olarak bu yeni tatları çok sevdiğimi söylemeliyim..ama daha büyüklerini ve litreliklerini acilen piyasaya sürüp bir de uygun fiyatlar koydunuz mu süper olacak Doğadan;)

sabırsızlıkla bekliyoruM:)

Dört farklı çeşit


Beyaz Çay Armutlu Soğuk Bitki Meyve Çayı 
Güçlü antioksidan etkisi ile bilinen Beyaz Çay’ın, armut lezzeti ile uyumlu birlikteliği...

Zencefil Limonlu Soğuk Bitki Meyve Çayı 
Her mevsim iyi hissettiren zencefil ve limonun hoş kokulu doğal lezzetiyle yazın en ferahlatıcı seçeneklerinden biri.

Yeşil Çay Nane Limonlu Soğuk Bitki Meyve Çayı 
Yeşil çayın antioksidan desteği, geleneksel nane ve limonun ferahlatıcı ve tazeleyici lezzeti ile birleşiyor.

Form Limonlu Soğuk Bitki Meyve Çayı 
Doğadan Form, şimdi de soğuk içimiyle karşınızda. Doğadan Form Limonlu’nun özel formülü ile yaz aylarında serinlerken de form tutabileceksiniz. 100 ml’si 5 kcal olan Form Limonlu, yazın keyfini sağlıklı ve doğal içeceklerle çıkararak form tutmak isteyenlerin tercihlerinden.

6 Eylül 2013 Cuma

Çay nasıl demlenir, saklanır? Çayla ilgili öneriler

ÇAY DEMLEMENİN ALTIN KURALLARI


  • Taze ve soğuk su kullanın.
  • Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
  • Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
  • Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
  • Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
  • Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
  • Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.

ÇAY NASIL SAKLANIR?

İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İYİ ÇAY İÇİN BİRKAÇ ÖNERİ


  • Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.
  • Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.
  • Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.
  • Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.
  • Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.


ÇAYLA İLGİLİ BİRKAÇ NOT


  • Çay bitkisinin uçlarında ve dallarında küçük çiçekler açar. 
  • Meyve üç gözlü kapsüldür.
  •  Çay bitkisinden yalnızca çay elde etmek için değil, ilaç üretmek için de yararlanılır. 
  • Thea Sinensis ve Thea Assamica (Theaceae) çaygillerin ekonomik açıdan en ilginç olanlarıdır. 
  • Literatüre bakılırsa, özellikle de tropik ve astropik ormanlarda, 28 cins ve 520 türde karşımıza çıkar. 
  • Çayın işlenmesi; soldurma, kıvırma, mayalama ve kurutulmayla yapılır.
  • Dört kilo yeşil yapraktan yaklaşık bir kilo çay elde edilir.
  • Avrupa’ya ilk çay 1610 yılında, o sırada henüz sekiz yıllık bir geçmişe sahip olan Hollanda Doğu Hindistan Kumpanyası’nın bir gemisiyle geldi.
  • Buzlu çay, 1904’te Saint Louis Dünya Fuarı’nda icat edildi.


http://evimicinhersey.blogspot.com/2013/01/tea-time-cay-saati.html#.UfbG4NI3Cg0

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...