1 Mart 2011 Salı

Bunları biliyor muyuz?- çay hakkında öneriler

  • Çaydanlıklar için çayı daha sıcak tutmak amacıyla tasarlanmış birbirinden eğlenceli çaydanlık koruyucuları mevcut. Çaydanlığını giydirmek ve masasına getirmek isteyenlere:

  • Çayı yaptıktan sonra çaydanlığı çöpe boşaltmak yerine pişmiş çay yapraklarını çiçek diplerine dökebilirsiniz. Çay yaprakları çok iyi organik gübre görevi görmektedir.

  • Çay kuru yerde saklanmalı. Asla buzdolabında saklamayın çünkü çay nemi ve dolaptaki yiyeceklerin kokusunu kendine çeker.
  • Soda ve tuz çay lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz iki alternatif.
  • Çay bitkisi kendi haline bırakıldığında küçük bir ağaç kadar boy atabilir.
  • Çayın etkisi demlenme süresine bağlıdır. Çay yapraklarında hem çabuk çözülen kafein hem de teanin bulunur. Teanin zihin açıcı ve huzur verici bir maddedir. 
  • Eğer çay 2 dk demlenirse uyarıcı etki yapar. 5 dk'dan fazla demlenirse sakinleştirici etki yaratır.
  • Çay diş macunu gibi çok sayıda floroit içerir. Çaydaki tanik asitleri dişteki koruyucu etkiyi destekler ve dişlerin üzerine koruyucu bir tabaka oluşturarak diş taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  • Çay banyosu vücudunuzu dinlendirir, enfeksiyonlara iyi gelir, sakinleşip huzur bulmanızı sağlar. 
  • Göz kapaklarına konulan teabag'ler gözlerinizi dinlendirmenin en kolay yolu. Ayrıca kanlanmayı da önlüyor.
  • Demlenmiş çay suyu ahşap temizleyici olarak kullanıldığında eskimiş parkeleriniz için parlatıcı etki yaratır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...