Menü

  • Çaydanlık Fokurdarken
  • Çay Deneyimleri
  • Ne İçsek
  • Ne Yesek
  • Pratik Bilgiler
  • Alışveriş
  • DIY
  • Çaylı Resimler
  • Asli The Teapot
  • 25 Kasım 2014 Salı

    Cupcake Yerken Ağzınız Burnunuz Krema mı Oluyor?


    Bildiğiniz gibi bir cupcake çılgınlığıdır gidiyor. Önceleri çok yakın değildik bu cupcake olayına, genelde normal kekler ya da kurabiyeler pişerdi evlerimizde. Organizasyonlarda pastalar olurdu kocaman kocaman. Şimdi ise herkes kendini cupcake furyasına kaptırmış durumda.

    Düğün pastalarından tutun da, doğumgünlerine, baby shower'lara, çay partilerine, altın günlerine, çeşitli organizasyonlara hep damgasını vurdu cupcake'ler. Çünkü hem güzel görünüyorlar, hem kolay saklanabiliyorlar hem de en önemlisi eğlenceli oluyorlar. Yapması da hem zevkli hem kolay.

    Cupcake deseni de mutfaklarımızda yerini aldı. Pastel renklerle bezeli cupcake desenli mutfak ürünleri, önlükler, tabaklar, havlular vs. Artık her yerde cupcake var.

    Ben de o cupcake deliliğine tutulanlardanım itiraf ediyorum. Ama çok şirinler. Bir de tadını çok sevenlerdenim. O yüzden hep yaparım evime gelen misafirlerime de. Çeşitli aromalarla epey denemem oldu daha önce.


    Ama cupcake severlerin en büyük sorunlarından biri (aman ne büyük sorun ne büyük:) özellikle kremalı olanlarını yerken neresinden tutacağımızı bilemeyip, bir taraftan kağıdını açarak bir taraftan ısırmaya çalışırken ağzımıza yüzümüze krema bulaştırmamız olarak tanımlanabilir. En son Tanrım Evleniyorum blogumla Balköpüğü'nün Bursa'daki etkinliğine (detaylar için TIK TIK) katıldığımda bu durumu fazlasıyla yaşamıştık masadaki blogger arkadaşlarla ve sonumuz yenemeyen yarım kalan cupcakeleri öylece seyretmek olmuştu:))



    Şaka bir yana, Dr. Oetker'in yenebilir cupcake kalıplarına denk geldim internette gezerken. Yabancı bir sitede gördüğüm tanıtım yazısı dikkatimi çekti. Sanırım Amerika'da şu anda piyasada ama Türkiye'ye henüz gelmedi. Yani en azından ben görmedim. Gören duyanınız varsa bana haber verebilir.

    Bu yenilebilir kalıplar hem sıcak fırına girebiliyor hem de çıktığında şekli hiç bozulmadan kalabiliyor. Üstelik kendilerini hiç sıyırmadan afiyetle de yiyebiliyorsunuz. Şekillerini oldukça iyi korumaları büyük avantaj. Kağıt kalıp kullandığınızda fırında kimi zaman içeriğine göre yayılma yapabiliyor. Ben genelde silikon kalıp kullanıyorum ki onu da bazen misafirlerim çöp diye çöp bidonuna atıveriyor:)




    İşte o yüzden bu yenilebilir kalıplar çok hoşuma gitti. Ne kadar sağlıklıdır bilemem ama piyasaya sürmeden önce sanırım bu kadar büyük bir firma da denetletmiştir diye düşünüyorum. Nihayetinde dışarıda o kadar şey yiyoruz, hangisinin ne kadar sağlıklı olduğunu nereden biliyoruz ki!

    Ben sevdim ve denemek isterim. Siz ne dersiniz?




    Kaynak/Source:
    Resimler: Andrew Liszewski in Gizmodo.com

    1 yorum:

    1. Merhaba blogunuzu keşfettim geldim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
      makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

      YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...