25 Nisan 2015 Cumartesi

Peynirli Tava Böreğini bir de Böyle Deneyin!

Fırını yakmak zor mu geldi? Yoksa tavada yapılan lezzetleri daha çok mu seviyorsunuz? Ya da elinizde ne zamandır değerlendirmek istediğiniz yufkalar mı duruyor? 

E  hadi o zaman. 

Ben daha önceden başka birşeyde kullanmak üzere baklavalık yufkalardan almıştım, hani şu vakumlu poşetlerde satılanlarda. Ne zamandır dolapta kullanılmayı bekliyorlar ama yediklerime dikkat ettiğimden bir türlü elim varmıyordu börek çörek olayına girmeye:) sonunda şeytanın bacağını kırdım ve işte burada!


Lafı fazla uzatmadan bu güzel çıtır çıtır böreğin tarifini vereyim size. Merak etmeyin oldukça kolay ve sadece 15 dakikada hazır.Haydi bakalım mutfağa:)


PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ TARİFİ

  • 4 adet baklavalık yufka
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • beyaz peynir * arzuya göre içine biraz kaşar rendesi de karıştırabilirsiniz.
Büyük bir tavayı biraz yağladıktan sonra 2 adet yufkayı, kenarları tavadan sarkacak şekilde yerleştiriyoruz. Ayrı bir kapta yağ, süt ve yumurtayı çırpıyoruz. Yaptığımız karışımdan birazını bu yufkaların üzerine sürüyoruz. Üzerine bir adet yufka daha koyarak ufaladığımız beyaz peynirlerimizi bu katın üzerine serpiyoruz. Kalan harcımızın bir kısmını daha yufkaların üzerine döküyor ve en üst kata bir adet yufka daha koyuyoruz. Tavanın yanındna sarkan ilk yufkamızın kenarlarını da tava içine alıp böreğimizi tamamen kapatıyoruz.

Tavanın üzerine bir kapak kapatıp ısındıktan sonra 7 dk pişiriyoruz. Bu süre geçtikten sonra böreğin tersini çevirip arkasını da 7 dk kadar pişiriyoruz.

Sıcak servis edilmesi önerilir.Çıtır çıtır incecik yufkasıyla tam ağzımıza layık..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...