19 Haziran 2015 Cuma

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tarifi Hem de Çok Sağlıklı!

Türk milleti olarak hem keyfimize düşkünüz hem de hamur işlerini severiz. Bu bir gerçek. O yüzden ne kadar diyete başlasak da bir süre sonra bize teklif edilen bir tatlıya veya çikolataya hayır diyemeyiz. Bu genlerimizde var, biz yemeyi seven bir milletiz. 

Starwars kalıplarımla yaptığım kakaosuz, sade kurabiyeler
Başka milletler gibi akşam yemeklerimizi basit yemeklerle geçiştirmeyiz, çorbasından tatlısına ve meyvesine kadar birçok çeşit olur bizim masalarımızda. Bir de yemek sonrası akşam izlenen TV başında çayla birlikte yenen atıştırmalıklar:)Bu bizim kültürümüz, böyle gördük böyle yetiştik. 

Ha akşam yemeğinden sonra tavsiye etmesem de, beklenmeyen bir misafir geldiğinde veya arkadaşınızla yaptığınız balkon veya pencere önü keyfinde, kaygısızca bir fincan kahvenizle veya çayınızla kıtır kıtır yiyebileceğiniz, sağlıklı ve şişmanlatmayan, çok da yedirmeyen basit bir kurabiye tarifi vereceğim sizlere. 

Hamuru özellikle çok yapıyor ve çeşitli kalıplarımla, ya da merdanemle eğlenceli şekiller oluşturuyorum. Hamur muhakkak artıyor, onu da alıp buzluga atıyor ve bir sonraki sefer için saklıyorum. Hamurunuz hazır oldukça sizin de kafanız rahat oluyor:) Ben sık sık yapıyor ve bu yöntemi de kullanıyorum. Ayrıca, daha çok var ama, yeniyıl kurabiyesi olarak da yapabileceğiniz bir alternatif olduğunu unutmayınız:)


salyangozlu merdanemle yaptığım kakaolu kurabiyeler

İçindekiler

500-600 gr Kepekli un

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

2 adet yumurta

200 gr Pudra şekeri veya esmer şeker

Yarım su bardağı süt

1 tatlı kaşığı kakao

Erimiş çikolata

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı zencefil

1  tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. Daha sonra sütü ve yumurtaı ekliyor ve bir daha çırpıyoruz. 
Kabartma tozu,kakao, zencefil ve tarçını ilave edip bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştıyoruz. 
Unumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurup 30 dk. buzdolabında bekletiyoruz.

Çıkarttıktan sonra bir merdane yardımıyla 5mm kalınlığında açıp arzunuza göre kalıplar kullanarak şekillendiriyoruz.

Önceden ısıttığımız 175C fırında 15- 20 dakika pişiriyor ve kurabiyelerimiz yanmadan çıkartıyoruz. Kahverengi olup kıtır bir görünüm kazanan kurabiyelerimizin üzerini bir süre açık bırakıp tam soğumadan da üzerlerini bir bez veya havlu yardımıyla örtüyoruz.

Afiyet olsun..

16 Haziran 2015 Salı

Limonata Öyle Yapılmaz Böyle Taze Sıkılır!

DİMES LİMONATA. Taze sıkılmış limondan, ev usulü limonata.

Türkiye’nin ilk meyve suyu markası DİMES, gerçek ev usulü limonata yapmak için, ev ev tüketicileri ziyaret ederek onlardan limonatayı nasıl yaptıklarını dinledi. 57 yıllık meyve uzmanlığını tüketicilerden aldığı bu tarifler ile birleştirerek DİMES LİMONATA’yı hazırladı.

DİMES, özenle toplanılan limonları, bekletilmeden 24 saat içinde işliyor. Konsantre etmeden, taze sıkma limon suyu olarak ve hiçbir koruyucu katkı maddesi eklemeden şişeliyor. Bu nedenle, DİMES LİMONATA piyasadaki diğer tüm konsantre limon suyundan üretilen limonatalardan farklı ve lezzet açısından çok iddialı.
DİMES LİMONATA’nın bu eşsiz tarifi, dünyaca tanınmış bağımsız kuruluş “Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü” tarafından, en yüksek derece olan “3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü” ile tescillendi.
Türkiye’nin Üstün Lezzet Ödülü alan İLK ve TEK limonatası DİMES LİMONATA, sıcak ve uzun yaz günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak!

•    Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü / The International Taste & Quality Institute (iTQi), 120 kişilik şef ve sömeliyeden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet göstermektedir.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...